Rregullorja

Rregullore,qe zëvendësohet me fjalën
                             "Ligji"

                  

          Rregollorja e Shoqates Lladika 
                       Düren Germany


Te nderuar Antar te Shoqates Lladika. Kryesija e shoqates ton percakton disa pika ne rregullore te cilave duhet te ju permbahemi se bashku te gjith antaret e Shoqates Lladika . Zbatimi i Ligjit te Shoqates ton esht per cilsit tona pozitive per udheheqjen dhe permbajtjen e garave duke rrespektuar Rregullat e Shoqates...

Në nenin 1 të Rregullores Thuhet.

Garat ne Shoqaten Lladika fillojn me 01.02 Muaj dhe mbaron me 15.12 Muaj. Gjat viteve ne muajin e pushimeve verore, me daten 01.07 deri me 01.08  mbyllen garat d.m.th. Per ni muaj ...

Në nenin 2 të Rregullores Thuhet.

Terminet e gares duhet te rezervohen tri dit me par d.m.th. Te Ejten mund te behen rezervimet e garave per te Shtunden dhe te premten per te Dillen Antaret kan te drejt te rezervojn terminet e gares edhe ne dit Festave nje ashtu me rezervim te gares tri dit me par …

Në nenin 3 të Rregullores Thuhet.

 Krahsjellsi dynek vlersohet me tre vlersues te zgjedhur nga kryesija e shoqates duke i klasifikuar vlersuest si ne gjitha vitet deri me tani. Ne terminin e gares kan te drejt te garojn 3 krahsjells dynek . Nese garuesi deshiron ti fluturon edhe me shum se tre krahsjell ne terminin e gares, mundesohet nese nuk ka termine tjera ne at dit te gares? apo ka koh te mjaftushme per te arritur ne garat tjera me rradh, ather gara vazhdon, dhe esht per gjdo krahsjells extra denim nese dyneku nuk arrit sjelljen e ti spaku 50 metra dynysh ....

Në nenin 4 të Rregullores Thuhet.

Ne Shoqaten Lladika krehsjellsi dynek matet me ndihmen e dyrbis. Matet naltesija dhe informohen vlersuest per tju lehtesuar punen e vlersimeve te krahsjellsve dynek. Nje ashtu duhet te matet edhe lartesia e dynekut se ku ka ra dyneku nese sillet deri ne tok pa nderpre . Pra behet matja e lartesis me dyrbi. Matja do te behet nga qymezi, lartesija mund te jet maksimum 170 metra per vlersim dhe per te pasur rezultat ne liber . Pse 170 metra lartesi? Sepse minimum 50 metra vlersuest largohen ne drejtim te krahsjellsit per te ber vlersimin e ti dhe atyre ju bjen 120 metra lartesi per vlersimin e dynekut.

Në nenin 5 të Rregullores Thuhet.

Ne Shoqaten Lldika Antarsimi esht 50 Euro si ashtu edhe denimet per krahsjellset dynek qe nuk arrit silljen apo rrutullimin me dynysh minimum 50 metra, denimi do te jet 50 Euro... Nr.2 Dyneku krehsjells qe fluturon per Dupllo ne gar denimi nuk esht i dopellt denimi jet 50 euro si ne gara normale ... Nr.3 Garuesi qe fluturon me shum se tre dynek ne zhvillimin e gares ateher gjdo dynek qe nuk arrit 50 metra dynysh denimi esht 20 Euro ekstra denim....

Në nenin 6 të Rregullores Thuhet.

Nese Antari mban gar dhe e fluturon dynekun ne te paren fluturim dhe dynekun e mer apo e sulmon rrembyesi? Garuesi mund ta zavendeson at dynek me ndonje dynek tjeter? ose ka drejt te nderpren garen dhe nuk paguan denim! nese nuk e vazhdon garen. Nese rrymbysi pengon ne mes te gares garuesi duhet te paguan denim nese nuk ka pas sukses me 50 metra...

Në nenin 7 të Rregullores Thuhet.

Krasjelsi dynek mund te garon tri her ne vit, si dhe ne rezervimin e gares apo me zhvillimin e gares mund te fluturon tri her, pra i jepet shanca qe te ka nje rezultat spaku 50 metra dynysh... Krahsjellsi dynek duhet te arrit naltesin me dyrbi 50 metra per tu njehur si fluturim i  par i dyt apo i tret …

Në nenin 8 të Rregullores Thuhet.

Antaret e shoqates Lladika nuk kan tedrejt te garojn me krahsjells dynek te ndonje person tjeter qe nuk osht i antarsuar ne shoqaten Lladika …. Krahsjellsi qe garon ne emer te ni personi per at vit nuk ka te drejt te garoj  ndonje person tjeter me at krahsjells dynek....

Në nenin 9 të Rregullores Thuhet.

Vlersuesit e zgjedhur nga kryesija duhet te pranojn flet vlersimin dhe te japin mendimin e tyre te lir per sjelljen apo rrutullimin dhe gjatesin e krahsjellsit dynek. Garuesi qe mban garen ka te drejt me rregullore ta terhek vetem nje vlersues nese i duket i pa pershtatshum per mendimin e ti dhe aj zavendesohet me ndo nje vlersues tjeter qe zgjedhet nga kryesija

          Në nenin 10 të Rregullores Thuhet.

1.Ne zhvillimin e gares nuk ka te drejt asnje antaret te pengojn garuesin qe zhvillon garen, me fjal banale , mund te miren masat deri ne suspendim nga shoqata 3 deri 6 muaj sipas rastit 2. Nese ne gar ndodhin gjera te pa pritura me krahsjells dynek , si per shembull nuk sillet apo shkon keq dyneku krahsjells e te tjera ato jan gjera normale ne ket sport 3. Nese ne donje gar ndodhin ankesa me shum se gjysa nga antaret per vlersime te gabuara si per vlerime me metra shum po ashtu si per metra pak , kryesija obligohet te maj nje tubim-mledhje per te gjetur nje zgjedhje te mirfillt dhe korrekte dhe te behet permirsimi e ati rrezultati qe te mos domtohen as garuesit por as antaret e shoqates kurse ankesat pakic nuk miren parasysh 4. Garat duet te mbarojn ne paq duke pasur mirkuptime ndaj krahsjellsve dhe garusve te shoqates …

Në nenin 11 të Rregullores Thuhet.

Nese nje antar i shoqates del nga klubi gjat vitit paret e antarsimit nuk kthehen si dhe emri i ti nuk ka drejt te shlyhet nga web faqja e shoqates Lladika deri te kalon viti, te kemi parasysh te gjith antaret e shoqates . Ne at vit antari  qe del nga shoqata nuk ka te drejt te kthehet prap mbrenda vitit aj ka te drejt te antarsohet perseri ne vitin e ardheshum me pranimin e Antarve te shoqates ..
          Në nenin 12 të Rregullores Thuhet.

Nese garuesi rezervon terminin e gares tri dit me par, dhe shikon kohen nje dit me par ne wetter.de ku aty tregon nje dit te mir dhe pa er e shi? Dhe ndodhin ndryshime te papritura atmosferike me er te madhe apo shi te madh bor mjegull e etjera? Garuesi paguan vetem gjysme denimi nese nuk e mban garen? ... ajo dit do jet nje dit fatkeqsije si per garuesin me gjysme denimi poashtu edhe per antaret e shoqates tecilet bejn shpenzime te kota per pjesmarjen neat gar ....

         Në nenin 13 të Rregullores Thuhet 

Vlersuesit e zgjedhur qe vlersojn gjatesin dhe dynyshin e krahsjellsit dynek. Diferenca e fletvlersimeve per tu lidhur njera me tjetren mesatarja duhet te jet prej ( 50.m deri 100 m,10 metra diferenc ) kurse ( 100 m deri 150 m, diferenc 20 m ) apo ( 150 m deri 200 me diferenc  30 m ) dhe gjdo 50 metra me shum rritet diferenca ka 10 metra te tjera ne diferenc per tu lidhur vlersimet njera me tjetren per vlersime same korrekte ne shoqaten Lladika..

         Në nenin 14 të Rregullores Thuhet

Nese ne gar ndodhin konflikte shembull “ nga garuesi qe mban garen dhe ofendon ndo nje antar . Kryetari i shoqates ka te drejt te reagon dhe te nderpren garen rrepsisht. Garuesi esht i obliguar te paguan denimin per at dit , nese garuesi deshiron te mbaj gara tjera me tutje … Por edhe per kundrazi nese ndonje antar ofendon garuesin dhe ben konflikte te padrejta dhe te pa durushme ne gar . Kryetari ka te drejt ati Antari ti jap ndales per te mbajtur aj gara 2 deri 4 muaj prej asaj date te ngjarjes, dhe nvarsisht nga ngjarja mund te miret vendim edhe nderi ne perjashtim nga shoqata

Në nenin 15 të Rregullores Thuhet.

Nje krahsjells Dynek qe ka garuar ne shoqata tjera ne at vit? aj krahsjells nuk ka te drejt te garon perseri ne Shoqaten Lladika..

Në nenin 16 të Rregullores Thuhet.

Nese nje Antar ben manipulim me unaz te krahsjellsit dhe aja unaz verifikohet dhe vertetohet qe esht manipuluar ati antari ju shlyhen te gjitha rrezultatet e arritura me krahsjells per at vit si dhe mer denim  100Euro. Dhe pa e ber pagesen e denimit 100 Euro nuk ka drejt te antarsohet perseri ne Shoqaten Lladika.